Stazama slobode Bihać-Bužim 2017

bužim2017

 

Rekreativno biciklistički klub Japod u skladu sa svojim godišnjim kalendarom aktivnosti za 2017-tu godinu organizira po sedmi  put biciklijadu pod nazivom „STAZAMA SLOBODE BIHAĆ – BUŽIM 2017“

Manifestacija se održava u sklopu obilježavanja slobodarskih dana viteškog grada Bužima, a u  spomen na herojsku borbu 5.Korpusa Armije BiH, 505. Viteške brdske brigade i u čast rahmetli Generala Izeta Nanića.

Ruta biciklijade prolazi kroz gradove koji su u vrijeme agresije na tadašnji Bihaćki okrug bili na udaru agresora ili je bila linija odbrane, a to su Bihać Bosanska Krupa Bosanska Otoka Čava Bužim.

Biciklijada se vozi u JEDNOM  smjeru u organizaciji RBK Japod u dužini oko 71 km.

GPS RUTE:  https://connect.garmin.com/modern/course/16037565

Povratak iz Bužima svako organizira u vlastitoj režiji.

DAN I DATUM ODRŽAVANJA: NEDJELJA  - 13.08.2017.

MJESTO OKUPLJANJE UČESNIKA : BIHAĆ - NA GRADSKOM TRGU OD 08.30 DO 09.00

START: 09.00 SA GRADSKOG TRGA

DOLAZAK U BUŽIM : OKO 12.00

RBK Japod će u skladu sa svojim mogućnostima obezbjediti jedno vozilo pratnje. Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost. Obavezna biciklistička kaciga, rezervna guma i pumpa. Čelo kolone će predvoditi iskusni biciklisti RBK Japod i njihovo prelaženje je ZABRANJENO.

Organizator se ograđuje od eventualne štete prema opremi drugih učesnika i  trećim licima koja učestvuju na biciklijadi od eventualnih nezgodnih posljedica.

Još uvijek nema komentara.

Ostavite komentar

Morate biti Prijavljen/a da bi objavili komentar.